مشاوره و درمان تخصصی اعتیاد

 

 

موسسه مشاوره و روان شناسی درمانگران سپهر آریا با بکار گیری کادر درمانی متخصص و با سابقه در امور مشاوره و درمان اعتیاد، افتخار دارد که در حوزه خدمات زیر به مراجعان محترم خدمت رسانی نماید:

درمان اعتیاد به مورفین، شیشه، ترامادول، الکل و متادون همراه با خدمات بستری، سرپایی، اقامتی

انجام تمامی آزمایش های اعتیاد

انجام آزمایش های دوره ای اعتیاد  برای موسسات، شرکت ها و سازمان ها

برگزاری جلسات درمانی و آموزشی برای بیماران و خانواده ها

راغب سازی بیماران با انگیزه پایین برای ترک

توانمند سازی بیمارانی که ترک های متعدد و نا موفق داشته اند

 

آشنایی با فرآیند تشخیص اعتیاد:

 

تشخیص اعتیاد به مواد تنها به تظاهرات جسمانی فرد معتاد باز نمی گردد. برای تشخیص اعتیاد در فرد بایستی مجموعه ای از معیارهای تشخیصی رفتاری و جسمانی مد نظر قرار گیرند. در زیر شماری از این معیارها ذکر گردیده اند (اما تنها به این موارد محدود نیستند):

-ناتوانی در دست کشیدن از مصرف مواد

-ناتوانی در انجام وظایف خانوادگی، شغلی و اجتماعی به دلیل استفاده از مواد

-صرف زمان بسیار زیاد برای تهیه مواد، استفاده از آن، و کسب بهبودی و بازگشت به وضعیت عادی

-بروز علایم ترک مواد پس از قطع مصرف

-تداوم استفاده از مواد حتی پس از مشخص شدن عواقب زیانبار آن

-افزایش مقاومت بدن به مواد و متعاقب آن افزایش مصرف

نیاز نیست تا فرد تمامی موارد فوق را داشته باشد تا بگوییم اعتیاد دارد. برای مثال، در برخی دارو ها افزایش مقاومت بدن و یا علایم قطع مصرف وجود ندارد. همچنین اعتیاد همیشه هم باعث از دست دادن شغل و یا موارد دیگر نمی شود. اعتیاد در هر فرد اندکی متفاوت است.

آشنایی با انواع درمان اعتیاد

 

درمان همراه با بستری

 

در این نوع درمان، مراجع در یک محیط کاملاً درمانی بستری می شود و از اینرو روند درمان و بهبودی او به دقت زیر نظر گرفته می شود. در مواردی که اعتیاد شدید باشد و یا فرد در خانه و نزد خانواده از حمایت کافی برخوردار نباشد و یا در کنار اعتیاد دچار اختلالات روانی مانند افسردگی، اختلالات شخصیتی و یا اختلالات اضطرابی باشد، ترجیح این است که او در یک محیط درمانی بستری شود.

در این نوع درمان، مراجع هم از مشاوره های فردی و هم از گروه درمانی بهره مند می شود. در این جلسات راه های غلبه بر اعتیاد به او آموزش داده می شود. در صورت نیاز هم برای رهایی از علائم قطع مصرف و یا وسوسه مصرف برای او دارو تجویز می گردد.

درمان بدون بستری

 

در برخی موارد بهتر است درمان سوء مصرف مواد بدون بستری سازی  صورت گیرد.

طبق آمار برنامه های درمانی که کمتر از ٩٠ روز به درازا بکشد اثربخشی کمتری دارند. استفاده از برنامه های درمانی کوتاه مدت همراه با بستری سازی و بعد از آن ورود به برنامه دراز مدت تر درمانی بدون بستری سازی در میان مراجعان رایج است.

برنامه های درمانی بدون بستری از درمان های همراه با بستری ارزان تر هستند اما خب کاستی هایی هم دارند. نبود برنامه زمانی منظم برای مصرف دارو و مشاوره های منظم نمونه هایی از این کاستی ها هستند.